Iskanje:       
Glavna_slika

Župnija

Krašenje cerkve

|

Krašenje cerkve v letu 2017

 

BRITOF – GOVERNA 1.jan 9.apr 16.jul 22.okt
VAS – TABOR 8.jan 16.apr 23.jul 29.okt
MIKLAVI – POSTAJA- POTOK – FRTUNSKO 15.jan 23.apr 30.jul 5.nov
POLJE VIDMARŠČE 1 22.jan 30.apr 6.avg 12.nov
POLJE VIDMARŠČE 2 29.jan 7.maj 13.avg 19.nov
VRH 5.feb 14.maj 20.avg 26.nov
SV. KATARINA 12.feb 21.maj 27.avg 3.dec
PRESERJE 19.feb 28.maj 3.sep 10.dec
ZAJČI – MRAVLJEVI 26.feb 4.jun 10.sep 17.dec
STESKE – BIZJAKI 5.mar 11.jun 19.sep 24.dec
BIRSI 12.mar 18.jun 24.sep  
CVETROŽ 19.mar 25.jun 1.okt  
LOJEVI 26.mar 2.jul 8.okt  
KORP – KLJUČ 2.apr 9.jul 15.okt  

Krašenje cerkve v letu 2017


Župnijski pastoralni in gospodarski svet

|

SKLEPI sej ŽPS

 

(župnijskega pastoralnega sveta) Branik bodo odslej objavljeni na spletni strani  župnije in na oglasni tabli pred cerkvijo .


Misijon 2014


 

KAJ JE MISIJON?
Je duhovna prenova, ki je namenjena vsem v župniji. Zaradi razmer, vsakdanjih skrbi in mnogih dolžnosti hitro pozabljamo na Boga, molitev, pravo praznovanje nedelje … tudi naši medsebojni odnosi postajajo načeti in ranjeni.
Potrebno si je vzeti čas, da z božjo pomočjo skušamo stvari postaviti na pravo mesto. Temu je namenjen teden svetega misijona.
Vzemimo si čas za misijon – vsi dnevi misijona naj bodo kakor praznik!
Zato svoje delo načrtujmo tako, da se bomo lahko vsak dan udeležili svete maše in katerega od srečanj, ki so namenjena posameznim skupinam.
V času misijona bo veliko priložnosti za dobro sveto spoved. Vsak dan bosta misijonarja na razpolago pol ure pred sveto mašo za spoved ali po dogovoru za pogovor (najavite se lahko osebno ali na naslednjih številkah: p. Peter 031 792 922, p. Pepi 041 514 702).
Vsak večer ob 21h nas bo k osebni ali družinski molitvi povabil tudi misijonski zvon.
Misijona nikomur ne vsiljujemo. Veseli bomo, če se boste čutili nagovorjene k sodelovanju. Sicer pa sprejmite vabilo kot obvestilo, kaj se dogaja v naši župniji.
MOLITEV ZA BLAGOSLOV MISIJONA
Dobri Bog, vir luči in vsega dobrega, pošlji nam svojo živo besedo in daj, da jo bomo sprejeli brez strahu.
Naj bo sveti misijon čas milosti, da se bomo duhovno prenovili. V nas naj poruši zidove, ki jih postavljajo samoljubje, ošabnost in brezbrižnost.
Po priprošnji Matere Marije in naših župnijskih zavetnikov nam daj vsem, našim družinam, zakoncem, ostarelim, otrokom in mladini, milost medsebojne ljubezni:
da se bomo razumeli in si odpuščali, se spodbujali v dobrem in se drug drugega veselili.
Pomagaj nam, da bomo odprti in zvesti, iskreni in ljubeznivi, da bodo tako naše skupnosti znamenje, da si Ti z nami in mi s Teboj. Amen.

Misijon bosta vodila frančiškana:
p. Peter Vrabec
in
p. Pepi Lebreht
 


Gradnja novega župnišča

Župnijski dom – versko, vzgojno in kulturno središče župnije


Župnijski dogodki

Volitve v nov župnijski pastoralni in gospodarski svet-povzetek pisma škofa Glavana

Po petih letih bomo spet zbirali in predlagali nove člane župnijskih pastoralnih svetov. Škofje in duhovniki se vsem članom ŽPS (župnijskega pastoralnega sveta) zahvaljujemo za sodelovanje in spodbujamo, da bi starejši in tudi novi mlajši sprejeli članstvo v različnih svetih kot dejavni sodelavci župnij in dekanij. Vse vernike vabimo in prosimo, da pokažete svojo odgovornost do župnije s tem, da boste iz svoje srede predlagali primerne predstavnike. Izbrane pa spodbujamo, da na to zaupanje odgovorijo in članstvo v ŽPS sprejemajo in vestno opravljajo. S predlogi za nove člane ŽPS pa vaša naloga ni končana. Prav je, da z izbranimi predstavniki naprej sodelujete in sooblikujete župnijsko življenje. V župniji je veliko dela na raznih področjih, ki ga lahko opravljamo po svojih zmožnostih in tako gradimo občestvo solidarnosti, povezanosti in pomoči. Še posebej zaradi pomanjkanja duhovnikov boste morali verni laiki nekatere dejavnosti v prihodnje prevzeti v celoti.


Cerkveni pevski zbor

|

CERKVENI PEVSKI ZBOR

Lahko bi rekli, da ima glasba med vsemi slavnimi in manj slavnimi človeškimi izumi prav posebno mesto. Ta harmonija zvokov in tonov s svojo magičnostjo mami in privlači človeka že od pradavnine, tudi pri čaščenju božanstev in bogov. Glasba se nas je sposobna dotakniti v nekem našem globokem bistvu, ki ga še sami ne poznamo dobro, nas navdahniti za juriš ali pa izvati čisto aspiracijo po presežnem v nas, pa kakor koli si že to predstavljamo. Pomaga nam preseči žalost in priklicati veselje na naš obraz.


Syndicate content