Iskanje:       
Glavna_slika

Gledališka predstava Pogrešani soprog

Vsebina

Vabljeni na gledališko predstavo POGREŠANI SOPROG v izvedbi KUD Šempeter, ki bo v 23.10.2016 ob 19. 00 v kulturnem domu v Braniku. Vstopnina za odrasle je 6 eur, otroci do 12 leta imajo prost vstop.

Pogrešani soprog je komična kriminalka. Še več: je sodobna zgodba o pohlepu, preračunljivosti, želji po uspehu za vsako ceno … pa tudi zgodba o ranljivosti, prijateljstvu in iskanju ljubezni. Nekega lepega dne premožno gospo Cvetko, njeno pastorko Terezko, svakinjo Valerijo in prijateljico Martino pri popoldanski kavi zmoti vrtnar Polde s svojo nenavadno najdbo. Na vrtu je namreč pod cvetličnim grmom izkopal čudno kost. Takoj zatem jih obišče kriminalistični inšpektor Smrkolj z novico, da so našli njihovega že več let pogrešanega sorodnika … Ženske so pošteno zbegane. Z nastalo situacijo se spopadejo vsaka po svoje in se pri tem zapletajo v komične situacije. In kot se v življenju običajno dogaja, se kmalu izkaže, da nihče od vpletenih nima prav čiste vesti. Na koncu se zgodba zasuče v povsem nepričakovano smer … Pričujočo komedijo bi v filmskem žargonu opisali kot psihološki triler, saj služi kriminalka zgolj kot okvir, znotraj katerega se izrisujejo medsebojni odnosi štirih žensk in njihove zgodbe, ki se v veliki meri vrtijo okoli istega (odsotnega) moškega.
Sandra Devetak
Režiser:Gorazd Jakomini

Hkrati uro pred prestavo vabljeni na ogled nove fotografske razstave Monike Ličen, ki bo na ogled v avli kulturnega doma cel mesec.