Iskanje:       
Glavna_slika

Misijon 2014


 

KAJ JE MISIJON?
Je duhovna prenova, ki je namenjena vsem v župniji. Zaradi razmer, vsakdanjih skrbi in mnogih dolžnosti hitro pozabljamo na Boga, molitev, pravo praznovanje nedelje … tudi naši medsebojni odnosi postajajo načeti in ranjeni.
Potrebno si je vzeti čas, da z božjo pomočjo skušamo stvari postaviti na pravo mesto. Temu je namenjen teden svetega misijona.
Vzemimo si čas za misijon – vsi dnevi misijona naj bodo kakor praznik!
Zato svoje delo načrtujmo tako, da se bomo lahko vsak dan udeležili svete maše in katerega od srečanj, ki so namenjena posameznim skupinam.
V času misijona bo veliko priložnosti za dobro sveto spoved. Vsak dan bosta misijonarja na razpolago pol ure pred sveto mašo za spoved ali po dogovoru za pogovor (najavite se lahko osebno ali na naslednjih številkah: p. Peter 031 792 922, p. Pepi 041 514 702).
Vsak večer ob 21h nas bo k osebni ali družinski molitvi povabil tudi misijonski zvon.
Misijona nikomur ne vsiljujemo. Veseli bomo, če se boste čutili nagovorjene k sodelovanju. Sicer pa sprejmite vabilo kot obvestilo, kaj se dogaja v naši župniji.
MOLITEV ZA BLAGOSLOV MISIJONA
Dobri Bog, vir luči in vsega dobrega, pošlji nam svojo živo besedo in daj, da jo bomo sprejeli brez strahu.
Naj bo sveti misijon čas milosti, da se bomo duhovno prenovili. V nas naj poruši zidove, ki jih postavljajo samoljubje, ošabnost in brezbrižnost.
Po priprošnji Matere Marije in naših župnijskih zavetnikov nam daj vsem, našim družinam, zakoncem, ostarelim, otrokom in mladini, milost medsebojne ljubezni:
da se bomo razumeli in si odpuščali, se spodbujali v dobrem in se drug drugega veselili.
Pomagaj nam, da bomo odprti in zvesti, iskreni in ljubeznivi, da bodo tako naše skupnosti znamenje, da si Ti z nami in mi s Teboj. Amen.

Misijon bosta vodila frančiškana:
p. Peter Vrabec
in
p. Pepi Lebreht
 

 

 

 

 


PriponkaVelikost
Misjon 2014 1.pdf316.45 KB
Misjon 2014 2.pdf43.28 KB