Iskanje:       
Glavna_slika

Krajevna knjižnica Branik

Krajevna knjižnica Branik ima prostore v kulturnem domu (vhod s športnega igrišča). Hrani raznovrstno leposlovno in strokovno gradivo, namenjeno različnim starostnim skupinam uporabnikov. Knjižnično zbirko bogatimo in nenehno dopolnjujemo z novostmi, trenutno šteje več kot 12.000 enot. V prostorih knjižnice je urejena spominska soba, posvečena domačinu, pesniku Nevinu Birsi. Za otroke organiziramo ure pravljic, ustvarjalne delavnice, predstavitve knjižnice in knjižničnega gradiva, odrasli lahko sodelujejo v bralnem projektu Primorci beremo. Uporabnikom knjižnice je na voljo tudi računalnik za iskanje po knjižničnem katalogu Cobiss/Opac, za brskanje po spletu in podatkovnih bazah.

 ''V Rihemberku je bila leta 1867 ustanovljena prva čitalnica, prvo knjižnico v kraju pa je osnovalo leta 1906 ustanovljeno Krščansko socialno in izobraževalno društvo. Razna prosvetna društva so ustanavljala in negovala svoje knjižnice – vse do obdobja med obema vojnama, ko je bilo delovanje slovenskih prosvetnih društev prepovedano. Leta 1952 se knjižnična dejavnost prosvetnih društev nadaljuje: svojo knjižnico ustanovi Prosvetno društvo Franc Zgonik. Kraj dobi sodobno opremljeno knjižnico leta 1982.'

Alenka Purkart
05/30 57 978, 041 734 105
branik@gkfb.si

Krajevna knjižnica Branik deluje v okviru Goriške knjižnice Franceta Bevka
http://www.ng.sik.si/

Urnik:
ponedeljek: od 11h - do 14h
četrtek: od 15h - do 18h

Obiskovalci si lahko v knjižnici ogledajo spominsko sobo pesnika Nevina Birse

OBVESTILO:  Krajevna knjižnica Branik bo v juliju in avgustu 2017 odprta po poletnem urniku in sicer ob ponedeljkih po razporedu, ki je dostopen tukaj.